Til startsiden

 

 

 

Til hyttefolket i Vessinglia.

 

Nå nærmer det seg påske med ”stormskritt”, (kanskje bokstavelig talt også i flg. værmeldingen).

 

Jeg, sammen med andre, var i fjor med på å arrangere Påskeskirennet i Vessinglia, MOLIADEN.

Det ikke ble utnevnt noen til å ta seg av arrangementet for i år, men det hadde vært veldig fint om noen andre i lia tok seg av det.

 

Kjerringa sier at jeg er blitt for gammel til å være med å ordne med dette lenger – og jeg er helt enig!

 

Om noen får ”ånden” over seg – ta svært gjerne kontakt med meg.

 

Med vennlig hilsen

Sverre Hansen

 

Tlf. 979 74 920

eller e-post: urrebua@frisurf.no

 

 

 

 

 

 

 

17.09.2012

 

Sikkerhetssplakat” på hytta.

 

Vi har nå opplevd ei ganske alvorlig ”sykeulykke” i Vessinglia. Nå skal vi være føre var enn etter snar.

 

Det er skrevet og sagt mye og nødpakat både på hytta og hjemme. Erfaring fra overnevnte, viser seg å ikke være nok. Jeg har i dag vært i kontakt med lederen for ambulansetjenesten i Tydal. De har ikke tilstekkelig opplysninger og utstyr i sine biler med GPS-koordinataer. Jeg lanserte mitt forslag som er skrevet nedenfor, noe han samtykket i.

Husk: Hytta di brukes ikke bare av dere selv, men også slekt,venner og andre besøkende.

 

Først som sist bør dere lage dere en plakat på hytta som er lett synlig og/eller tilgjengelig.

 

Denne bør/må inneholde følgene:

 

Medisinsk Nødhjelp: 113

 

Hytta ligger i Vessinglia Hyttefelt, Mosjøen Tydal.

 

Ditt/dine mobile telefonnr.:

 

Nødplakat:

 

GPS-koordinata:

 

Gårds- og bruksnummeret :

 

Det siste punktet er svært viktig i Tydal.

 

Lag dette først som sist, før eller senere får noen av dere bruk for den i full fart, selv om vi ikke håper det.

 

(se også på side 2 nedfor fra Jacob Solvoll’s innlegg)

 

Kjell Ove

 

 

 

27.04.2011

 

Dette innlegget ble skrevet av Odd Karl Steen i Adresseavisen 27.04.2011

 

Innlegg  i ordet fritt – Adresseavisen

Mobildekning i Tydal – Beredskap og sikkerhet

Påskeaften - lørdag 23. april ca kl 1100 - mistet områdene langs  Fv 705 fra Løvøen (midtveis mellom Ås og Stugudal) og i hele Stugudal i Tydal kommune  fast- ,mobil- og bredbåndsabonnenter dekning. Antall brukere som ble berørt er vanskelig å anslå nøyaktig.  Ca. 5 000 fastboende – hyttefolk og turister kunne sikkert ha følt konsekvensene av dette. 

 

Adressa.no var 1. påskedag – søndag 24. april ca kl 1200 i kontakt med pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor som kunne fortelle at det var konstatert brudd i en fiberkabel mellom Reitanveien og Stugusjøen. Telenor opplyste at de hadde folk på vei for å reparere skaden.

 

Etter det vi kjenner til var ikke  mobil-,fast- og bredbåndsnettet operativt

kl 2300 søndag 24.april. Det ble observert 2 enheter fra Telenors underleverandør - Relacom med mannskap og materiell(kabeltrommel) på Fv 705 søndag(1.påskedag) kveld ca kl 1800. Det er vel stor grad av sannsynlighet at disse var på vei til Stugudal for å utbedre skaden.  Vi kjenner til at nettet var ”oppe og gikk” mandag 25. april kl 0800. 

 

Vi i Vessinglia Hytteforening i Tydal kommune(ligger ved Tydal Skisenter) vil uttrykke stor bekymring over at de som ble berørt med sikkerhet kan si har vært uten telefon/bredbånd i 1,5 døgn.

 

Vår bekymring retter seg særlig mot en beredskap og sikkerhet som kraftig ble svekket under kabelbruddet.  Må nevne at sist onsdag ble en mann hentet med luftambulanse sterkt nedkjølt i Stugudalområdet. Da var det kjekt å ha et oppegående nett slik at en kunne få varslet.

 

Telenor og Relacom kan ikke være fornøyd og bekjent av den lange reaksjonstiden som ble brukt for å rykke ut og få reparert skaden. I konsesjonsvilkårene fra Staten er vel dette et sentralt tema.

 

Vessinglia Hytteforening

 

 

24.03.10

 

NØDPLAKAT PÅ HYTTA

 

Jeg kom over denne websiden til Statens Kartverk for hvordan enkelt lage en egen nødplakat som kan henges opp på hytta i tilfelle uhellet skulle være ute:

 

http://www.statkart.no/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=11163

 

Dette er jo viktig mhp både liv og eiendom.  Som det er beskrevet i websiden, så finner man hytta i kartet, velger nødplakat-knappen og klikker på hytta. Deretter må man starte selve genereringen av nødplakaten ved å klikke på lenken ”Klikk her for å starte nødplakaten” øverst i høyre hjørne. Etterpå går det av seg selv.

 

Det er sikkert flere som kan ha nytte av denne informasjonen og det kan jo være greit å distribuere webadressen til de andre medlemmene i hytteforeninga nå like før påska?

 

Mvh

Jacob Solvoll

 

 

 

26.04.09

 

ADVARSEL

 

Dersom du har dårlig nattesøvn og plages med vannskrekk, ikke les dette.

 

I disse dager når vannføringen i Nea er stor med snøsmelting og voksende vannmagasiner, er det sikkert mange som har reflektert over hvor stor elva ville ha blitt.

 

Denne artikkelen er ikke ment som skremsel, men en beregning som ble gjort i 2001 dersom det ble brudd på Nesjødammen og hva som ville skje (i verste konsevens) med vannmassene fra sjøen.

 

Artikkelen er for øvrig hentet fra Selbyggen 02.11.2001.

 

Erik Halvorsen har hjulpet til med materiale.

 

Jeg var svært opptatt av denne artikkelen da den ble skrevet og det som ikke er stjålet eller brent, finnes.

 

Det stemte også denne gangen.

 

Noen av vedleggene er scannet ned fra A3 format.

 

Trykk på vis + zoom for å få større skrift.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26.11.08

 

KJØLESKAPPROBLEMATIKK

 

Fra en glad og fornøyd hytteeier i Vessingia,

som er eier av et forholdsvis nytt kjøleskap ervervet våren 2008.

Glad og fornøyd, ja – men det var dessverre da jeg hadde gammelkjøleskapet mitt på hytta!

 

I sommer virket mitt nye kjøleskap helt utmerket – varene i kjøledelen og i frysedelen holdt seg helt utrolig bra. Varer som ble innsatt i frysedelen frøs fort og effektivt og melk og annet i kjøledelen var iskaldt i løpet av kort tid.

 

I alle år, etter at strømmen ble innlagt først på 80- tallet i lia her, har jeg hatt kjøleskap på hytta mi med varer i (både i kjøle- og frysedel) til enhver tid, også når jeg ikke har vært på hytta.

Da jeg oppsøker hytta både titt og ofte, har det vært meget praktisk med kjøleskap med forråd av varer i, men nå er tiden med kjøleskap antagelig over for min del.

 

Stor var min forundring utover høsten, og gleden over mitt nye kjøleskapet datt radikalt da jeg en dag til min store forundring (dum som jeg er) fikk se at blodvann og annet svineri hadde sivet ut i fra frysedelen (den øverste delen av kjøleskapet) og ned i kjøledelen.

Etter rolig nedtelling til ikke 10, men 30, tok det utrolig liten tid før jeg hadde tømt hele kjøleskapet for varer. Uten nedtelling ville nok hele kjøleskapet med innhold gått rett ut nærmeste vindu uten å åpne det først!

Tankene gikk tilbake på de gangene magasjauen hadde herjet meg utover høsten!

 

Etter at temperaturen i skrotten min hadde gått ned til under 42ºC og skjelvingene og sinnet hadde gitt seg, fant jeg fram brosjyren for kjøleskapet og begynte å permlese denne (klok som jeg er).

 

Reven er heldig den, for jeg tror ikke den fikk magasjau, men du verden den koste seg i mange netter med kjøleskapsinnholdet som lå utenfor hytta.

 

Tilbake til brosjyren.

Med veldig små skrift står det i brosjyren at kjøleskapet slutter å fungere om omgivelsestemperaturen er under 16ºC.

Jeg har en sentral termostat plassert i hytta mi som styrer elektriske ovner slik at temperaturen ikke overstiger (og synker under) 10ºC i kjøkken og stue m.m. når jeg ikke er tilstede.

Med til dels store utendørs temperatursvingninger her oppe i fjellet er det dermed ofte ikke mer enn maks. 10ºC inne i hytta mi når jeg ikke er her.

Således har nok det nye kjøleskapet mitt vært ute av funksjon mange ganger med dertil opptining av varer i frysedel og oppvarming av varer i kjøledelen. Ikke bra, nei.

 

Jeg hadde aldri hørt om det som sto med små skrift i brosjyren vedrørende omgivelsestemperatur for kjøleskap, så jeg tok en runde innom de fire største forhandlerne av kjøleskap i Trondheim og la fram problemet mitt:

 

ikke en eneste av ekspeditørene hadde noen gang hørt om dette med omgivelsestemperatur for kjøleskap.

 

Så tok jeg kontakt med en fabrikk som produserer kjøleskap. Der fikk jeg en meget utfyllende forklaring.

I det store og hele dreier det som om at produsentene er pålagt av miljøhensyn å bruke en annen sort frysevæske i kjøleskapene nå enn før.

Ulempen med denne nye frysevæsken er at omgivelsestemperaturen for de aller fleste kjøleskap nå må være over 16ºC.

Gamle kjøleskap virket både i sommer- og vintertemperatur!

Sånn er nå bare det.

 

Ja, ja skal jeg fortsatt bruke mitt nye kjøleskap så må jeg altså stille opp termostaten i hytta mi til minimum 16ºC.

Men hvor er miljøgevinsten da ??

 

Et annet alternativ er å bruke kjøleskapet som nå. Da må jeg selvfølgelig passe på forskjellige ting, som å ha ett forholdsvis stort lager av dasspapir og stor ledig kapasitet på septiktanken

 

 

 

”URREBU”

Sverre Hansen

 

 

 

PS

Jeg har snakket med andre hytteeiere som med forundring har oppdaget samme problemet.

 

 

 

Kjøleskap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20.02.08

 

Vinterferien 2008

032

025029     

Det går an å ha vinterferie i Tydal .

 

034033025


Gisle

 

Vessinglia 11.10.07

 

DSC00075

Vi fikk besøk på ettermiddagen i dag. Flokken er bare 10.m fra hytta vår. Det er rein som er på vei til vinterbeite og dette er ifølge lokale værprofeter et tegn på at det blir tidlig vinter og masse snø.

 

 

Gisle